BRIOȘE CU CAȘCAVAL ȘI LEURDĂ

Ingrediente:

 48 bucăți (aproximativ 2 tăvi) de minibrioșe

  • 34 dkg făină albă
  • 1 linguriță rasă praf de copt
  • 1,5 dl ulei
  • 3 dl lapte (fără lactoză)
  • 2 buc ou
  • 16 dkg cașcaval ras
  • 2 lingurițe sare
  • 15-20 frunze de leurdă tăiate în fâșii subțiri

Mod de preparare:

 Amestecă mai intâi ingredientele lichide, chiar și cu ajutorul unui mixer ( dar e posibil să stropească ).
Incorporează apoi făina amestecată cu praful de copt, iar la sfârșit cașcavalul și leurda.
După ce aluatul este pregătit, fără o pregătire specială împarte-l în formele de brioșă, în așa fel încât să acopere trei sferturi din formă.
Nu îți face griji, o să crească singuri după ce s-au copt!
Se pun în cuptor preîncălzit și se coc aproximativ 20 de minute la 180 de grade, dar dacă încep să se rumenească se pot scoate și mai repede. 
Cașcavalul devine un pic cremos. Este extraordinar de bun!
Prepararea lui durează aproximativ 30 de minute în total!
Există mai multe variante în prepararea acestor brioșe. Bineînțeles se pot pregăti fără leurdă, cu cașcaval afumat, nu cu făină albă, etc.
Se pot încerca și cu alte ingrediente. 
De accentuat, că prepararea acestei rețete nu este potrivită pentru formele normale de brioșe, ele fiind în exclusivitate pentru formele de minibrioșă!
 
 
Sursă: https://www.tejutazas.blogspot.hu/2012/04/medvehagymas-sajtgolyok.html