Ingrediente
- jumatate de kg ficat de pui
- 80 g pasta de rosii
- 1 ceapa
- cateva linguri de untura de cocos
- sare
- maghiran
- boia
- piper
- o catea de usturoi
Metoda de preparare
Se taie ceapa marunt si se prajeste pe untura de cocos
(intre timp se taie ficatul in bucatele mai mici – in 2-3 bucati),
apoi se adauga piperul, pasta de rosii si putina boia.
Se adauga ficatul si se prajeste aproximatic 2-3 minute, pana se albeste, amestecand incontinuu. Adaugam un pahar mic de apa si maghiranul, inca un pic de boia, si o acoperim pt 2-3 minute, apoi o fierbem fara capac pana devine moale, la fel ca o tocana. Daca s-a fiert deja toata apa, o putem completa, dar va fi gata repede, si va fi foarte gustoasa si suculenta. Inainte sa fie gata, adaugam usturoiul si inca un pic de boia. Sarea se adauga doar dupa ce o luam de pe foc.